Angelo ašaros

Angelo ašaros

Labai gardus varškės pyragas.

Pasiruošiame visus reikalingus ingridientus.
Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius ir cukrų, viską išmaišome.
Šaltą sviestą supjaustome kūbeliais, viską išmaišome.
Trupiname pirštais sviestą kol masė primins duonos trupinius.
Dedame kiaušinį, užminkome tešlą.
Suspaustome tešlą į plokščią apvalią formą.
Gautą formą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 30 min.
Įdaras: varškę sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais, grietine ir krakmolu.
Atšalusią tešlą kočiojame į kiek didesnį negu kepimo forma dydžį ir išklojame kepimo skardą kepimo popieriumi, 21 cm skersmens.
Suformuojame 5-6 cm aukščio kraštelius. Ant tešlos dedame varškės įdarą
Įkatiname orkaite iki 180 C laipsnių kaitinimo režimu viršus/apačia per vidurį orkaitės turi būti mūsų kepinys.
Kepame 40 min.
Persikus supjaustome nedideliais kubeliais, nusausiname ir dedame ant varškės sluoksnio.
Viršui kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standumo, paskirstyti ant persikų.
Pyragą kepame dar 8-10 minučių iki viršus ims labai lengvai ruduoti.
Iškepusį pyragą ištraukti ir orkaitės ir palikti atvėsti. Vėsdamas jis pasidengs „ašarėlėmis”

160 gr kvietinių miltų
80 gr sviesto (šalto)
2 v.š cukraus
1 vnt. kiaušinis
1 a.š kepimo miltelių
ĮDARUI:
500 gr varškės 9%
3 vnt. kiaušinių trynių
100 gr. grietinės 30 proc.
0.5 stiklinės cukraus
200 gr. konservuotų persikų
1 v.š. bulvių krakmolo
1 a.š. vanilinio cukraus
3 vnt.kiaušinių baltymų
4 v.š. cukraus

    Palikite atsiliepimą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas