Mielinė duona
- Paskelbė lucosius
- 0 / 5
Receptu pasidalino : Algirdas Mažeika
Viska sumaišome, minkome apie 10 min.
Užminkytą tešlą statome šiltoje vietoje tešlos pakilimui 1-1.20 val.
Po valandos vėl perminkome ir pasirinkta forma tepame aliejumi, vėl duodame 20-30 min. pakilti tešlai.
Kepame 200 laipsniu 15-20 min.
Vėliau baigiame kepti 170 laipsniu 45-55 min.
Iškepta duona supurškiame vandeniu ir suvyniojame į rankšluostį, kad plutelė būtų minkštesnė.
Gaunasi nedidelis kepaliukas minkštas, trapus.
Skanaus…
150gr rūginiu miltu rūpaus malimo
150gr kvietiniu miltu
žiupsnelis druskos bei cukraus
3-4vš. aliejaus bekvapio
7g. mielių
1 kiaušinis
150ml. pieno
Palikite atsiliepimą