Tradiciniai kūčiukai
Tradiciniai kūčiukai, kurie pagardins jūsų šventinį stalą. Pagaminti labai paprasta ir tai užtruks vos 20 minučių.
Mielinė duona
Receptu pasidalino : Algirdas Mažeika Viska sumaišome, minkome apie 10 min. Užminkytą tešlą statome šiltoje vietoje tešlos pakilimui 1-1.20 val. Po valandos vėl perminkome ir
Skryliai arba Lazankės
Iš vaikystės prisiminimų. Receptu pasidalino Lina Į miltus įdėti žiupsnelį druskos, pilti aliejų ir išmaišyti. Supilti ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišyti tešlą.
Virti varškėčiai
Sveikuoliški, virti, gardūs varškėtukai. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmušam kiaušinį. Suberiam miltus ir suminkom lipnoką tešlą. Suformuojam rutulį. Jį padalinkite į keturias dalis. Iš
Trapūs ploni vafliai kaip vaikysteje
Trapūs ploni vafliai, kaip vaikystėje. Išlydom sviesta ant nedideles ugnies. Mušam visus kiaušinius į dubenį, plakam. Pilam atvėsusį sviestą, cukrų, plakam. Beriam miltus, maišom ir
Grietinietis
Labai skanūs, tirpstatntys burnoje. Receptu pasidalino Katrin Latakienė Miltus persijojau su kepimo milteliais. Sudėjau minkštą sviestą, supyliau cukrų, maišiau iki vientisos mases. Įmušiau kiaušinį, išmaišiau
Spurgos
Labai skanios varškės spurgytės smaližiams ir ne tik. 1.Pasiruošiame visus reikiamus ingridientus. 2.Labai gerai sutriname varškę per sietelį arba su bleneriu. 3.Kiaušinį su cukrumi išplakti
Purūs mieliniai blynai su pienu
Blyneliai, kurie puikiai tiks užgavėnių stalui. 1.Pilame į dubenį 200 ml pieno , pašildome iki 30-35 laipsnių. Pienas turi būti šiltas, bet ne karštas. Į
Blyneliai su dešrelėmis
Siūlome išsikepti blynų su dešrelėmis, jie labai skanūs ir sotūs. 1.Supilkite grietinę į dubenį. Kiaušinius nuplaukite įmuškite į dubenį ir išplakite. 2. Suberkite miltus, kepimo
Kukurūzų košė su moliūgu
Sveikas ir sotus patiekalas. 1.Moliūgą nuplauname, nuimame odą ir išimame sėklas. 2.Supjaustome moliūgą nedideliais gabalėliais. 3. Puode užverdame vandenį ir sudedame supjaustytą moliūgą. Verdame 5