- Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas:
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Labai gardus varškės pyragas.
Ingredientai
Eiga
- Pasiruošiame visus reikalingus ingridientus.
- Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius ir cukrų, viską išmaišome.
- Šaltą sviestą supjaustome kūbeliais, viską išmaišome.
- Trupiname pirštais sviestą kol masė primins duonos trupinius.
- Dedame kiaušinį, užminkome tešlą.
- Suspaustome tešlą į plokščią apvalią formą.
- Gautą formą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 30 min.
- Įdaras: varškę sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais, grietine ir krakmolu.
- Atšalusią tešlą kočiojame į kiek didesnį negu kepimo forma dydžį ir išklojame kepimo skardą kepimo popieriumi, 21 cm skersmens.
- Suformuojame 5-6 cm aukščio kraštelius. Ant tešlos dedame varškės įdarą
- Įkatiname orkaite iki 180 C laipsnių kaitinimo režimu viršus/apačia per vidurį orkaitės turi būti mūsų kepinys.
- Kepame 40 min.
- Persikus supjaustome nedideliais kubeliais, nusausiname ir dedame ant varškės sluoksnio.
- Viršui kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standumo, paskirstyti ant persikų.
- Pyragą kepame dar 8-10 minučių iki viršus ims labai lengvai ruduoti.
- Iškepusį pyragą ištraukti ir orkaitės ir palikti atvėsti. Vėsdamas jis pasidengs "ašarėlėmis"
Jums taip pat gali patikti