Receptas

Balandėliai

Mėsa Peržiūrių: 1254 Įkeltas: Feb 16, 2023
Balandėliai Balandėliai
  • Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
  • Ruošimo laikas:
  • Kepimo laikas:
  • Kalorijų: 0
  • Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti

Receptu pasidalino Deimantė Vitkauskienė

Ingredientai

Eiga

  1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą(faršą),dėkitės faršą į dubenį,sudėkite prieskonius.
  2. Nusilupkite svogūną, česnakus.
  3. Svogūną perpjaukite pusiau, užteks ir pusę, kitą pusę panaudosite padažui.
  4. Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į faršą,berkite ryžius(jų neverdu).
  5. Nusiskuskite morką, sutarkuokite per burokinę tarką, sudėkite į faršą.Viską gerai išminkykite ar išmaišykite.
  6. Imame kopūstą,išpjauname kotelį, kopūstą dėkite į didesnį puodą, pripilkite vandens, virkite ant vidutinės kaitros.Kai kopūstas šiek tiek apvirs,vis nuimkite po lapą ir dar 2 minutes leiskite jam apvirti.Ištraukite lauk apvirusius lapus,kitus vėl nuimkite apvirimui,luktelėkite kol kopūsto lapai šiek tiek atvės, tada nupjaukite kietąją kopūsto dalį(lapo apačioje),dėkite paruošto faršo masės šaukštą ir susukite užlenkdami šonus,ar tiesiog susukite ir šonus įspauskite į vidų.
  7. Imame keptuvę, įkaitinkite ant vidutinės kaitros, balandėlius apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels
  8. Imame puodą ir iš likusio kopūsto nuimkite kelis lapus ir sudėkite į puodo dugną ant jų dėkite balandėlius ir užpilkite vandenį, kuris liko nuo virusio kopūsto.
  9. Troškinkite ant vidutinės kaitros 40 minučių,kol troškinasi balandėliai pasigaminkite padažą.
  10. Nulupkite česnaką,nuskuskite morką, ją sutarkuokite per burokinę tarką. Dėkite kepti į keptuvę ant vidutinės kaitros.
  11. Sunaudokite likusį svogūną,jį smulkiai supjaustykite ir taip pat dėkite apkepti su morkomis.
  12. Kai morkos ir svogūnas apkeps,dėkite pomidorų pastą, miltus ir gerai išmaišykite, supilkite vandenį ,permaišykite ir leiskite pavirti.
  13. Supjaustykite smulkiai česnaką, suberkite į padažą, beriame druskos,pipirų, dedame lauro lapą, išmaišome ir supilame padažą į besitroškinančius balandėlius ir dar troškinkite 40minučių.
  14. Skanaus!

Jums taip pat gali patikti

Naujienos

Užsiprenumeriuokite naujienlaiškį, kad gautumėt naujausius receptus!