- Patiekalas: 6 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 1h
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Purūs ir minkšti viduje ir traškūs išorėje!
Belgiški vafliai dažniausiai patiekiami su saldžiu priedu, tai gali būti klevų sirupas ar patinkanti uogienė, cukraus pudra, medus, karštas šokoladas , plakta giretinėle, ledai, kondensuotas pienas.
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruošiame visus reikiamus ingridientus.
- 2.Pirmiausia atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų. Baltymus pastatyti į šaldytuvą. Kiaušinio trynius ir cukrų išplakti, jei masė gaunasi labai tiršta galite įpilti 2 šaukštus pieno
- 3. Į kiaušinio trynių ir cukraus masę įdedame minkštą sviestą, vanilinį cukrų. Viską labai gerai pertriname. Man patogiausia tai daryti su silikonine mentele.
- 4. Į gautą masę pilame kambario temperatūros pieną ar šiek tiek šiltesnį ir viską labai gerai išmaišome.
- 5. Miltus persijoti su kepimo milteliais pamažu juos įmaišant į masę.
- 6. Išsitraukiame iš šaldytuvo baltymus ir suplakame juos iki standžios putos. Tai galime padaryti plaktuvu arba paprasta šakute.
- 7. Atsargiai į masę įmaišome kiaušinio baltymus.
- 8.Paruošta tešla turi gautis kreminės konsistencijos.
- 9. Dabar pasiruoškite vaflinę – įkaitinkite.
- 10. Kiekvienam kepimui man prireikia į savo vaflinę įpilti 3 šaukštus tešlos, tačiau visų vaflinės yra skirtingos, todėl reiktų žiūrėti pagal situaciją. Tešlą pilame taip, kad pasiskirstytų per visą keptuvę. Atsargiai uždarykite dangtelį. Kepimo paviršiaus netepu aliejumi, nes daqnga yra nelipni ir tešloje pakankakama sviesto.
- 11. Kepkite vaflius iki auksinės spalvos. Vaflius palikite ataušti ant grotelių - taip jei taps traškesni iš išorės ir minkšti viduje. Iš tokio tešlos kiekio man išėjo 12 vnt vaflių, dydžio 9 x 10 cm. Skanaus!

Jums taip pat gali patikti