Receptas

Cepelinai

Mėsa Peržiūrių: 1537 Įkeltas: Nov 01, 2022
Cepelinai
  • Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
  • Ruošimo laikas: 1h30
  • Kepimo laikas:
  • Kalorijų: 0
  • Sudėtingumas: Vidutiniškas
Spausdinti

Receptu pasidalino Deimantė Vitkauskienė.

Ingredientai

Eiga

  1. Pasiruošiame visus ingridientus.
  2. Nuskutame bulves, dalį jų išverdame, kitas nevirtas sutarkuojame, nusunkiame tarkius. Skystį paliekame pastovėti kol apačioje nusės krakmolas, jo mums dar prireiks.
  3. Išvirtas bulves sumalame.
  4. Sumaišome tarkuotas ir virtas bulves.
  5. Nusistovėjusį krakmolą sudedame į bulves,įberiame druskos(paragaujame ar gana) ir gerai išminkome.
  6. Ruošiame faršą. Dedame pjaustytą svogūną,česnakus,prieskonius ir gerai išminkome (paragaujame ir vėl,ar visko užtenka).
  7. Įsipilame vandens į dubenėlį,pasiraitojame rankoves ir pradedame lipdyti.
  8. .Užsikaičiame vandenį,kai užverda,įberiame druskos ir suridenam cepelinus į puodą,verdam +-25-30minučių..Skanaus! Vyras valgo su grietine,aš ir dukrytė "padažinės",tai su padažiuku.
  9. Padažo receptas:
  10. Lašinukus supjaustom, suberiam į keptuvę,kai šiek tiek apkepa,suberiam pjaustytą svogūną,po poros minučių,pjaustytą česnaką,įberiu miltų,šiek tiek pakepu,pilu pieną,verdu iki kol sutirštėja,druskos pagal skonį(paragauju),viskas Skanaus!

Jums taip pat gali patikti

Naujienos

Užsiprenumeriuokite naujienlaiškį, kad gautumėt naujausius receptus!