- Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 1h30
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Vidutiniškas
Spausdinti
Receptu pasidalino Deimantė Vitkauskienė.
Ingredientai
Eiga
- Pasiruošiame visus ingridientus.
- Nuskutame bulves, dalį jų išverdame, kitas nevirtas sutarkuojame, nusunkiame tarkius. Skystį paliekame pastovėti kol apačioje nusės krakmolas, jo mums dar prireiks.
- Išvirtas bulves sumalame.
- Sumaišome tarkuotas ir virtas bulves.
- Nusistovėjusį krakmolą sudedame į bulves,įberiame druskos(paragaujame ar gana) ir gerai išminkome.
- Ruošiame faršą. Dedame pjaustytą svogūną,česnakus,prieskonius ir gerai išminkome (paragaujame ir vėl,ar visko užtenka).
- Įsipilame vandens į dubenėlį,pasiraitojame rankoves ir pradedame lipdyti.
- .Užsikaičiame vandenį,kai užverda,įberiame druskos ir suridenam cepelinus į puodą,verdam +-25-30minučių..Skanaus! Vyras valgo su grietine,aš ir dukrytė "padažinės",tai su padažiuku.
- Padažo receptas:
- Lašinukus supjaustom, suberiam į keptuvę,kai šiek tiek apkepa,suberiam pjaustytą svogūną,po poros minučių,pjaustytą česnaką,įberiu miltų,šiek tiek pakepu,pilu pieną,verdu iki kol sutirštėja,druskos pagal skonį(paragauju),viskas Skanaus!
Jums taip pat gali patikti