- Patiekalas: 9 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 1h
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Neįtikėtinai skanu, lengva ir nereiks minkyti tešlos!
![]()
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruoškite visus reikiamus ingridientus.
- 2.Miltus persijokite per sietelį į patogų platų indą, suberkite cukrų, druską, kepimo miltelius, išmaišykite.
- 3.Šaltą sviestą sutarkuokite su burokine tarka.
- 4.Sudėkite tarkuotą sviestą į miltų, cukraus ir druskos mąsę.
- 5. Masę atidžiai pertrinkite kol gausite "Smelio trupinėlius". Tai reikia padaryti labai greitai, kad sviestas neištirptų nuo rankų karščio, padarytus trupinius dėkite į šaldytuvą.
- 6.Pasiruoškite pyrago įdarą.Sudėkite varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir viską sutrinkite iki vienalytės kreminės konsistencijos.
- 7.Kepimo indo dugną ir šonus patepkite augaliniu aliejumi. Naudojau 22 cm skersmens nuimamą formą, kurios dugną išklojau kepimo popieriumi. Į formą sudėkite pusę atšaldytų "smėlių trupinių". Paspauskite rankomis, tolygiai paskirstydami formelės apačioje, tuo pačiu suformuokite šonus išilgai kraštų.
- 8.Varškės įdarą dėkite ant smėlių trupinių pagrindo, išlyginkite.
- 9.Ant višaus sudėkite likusią dalį smėlinių trupinių, išlyginkite pyrago paviršių.
- 10.Pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol viršus apskrus.
- 11.Pyragą atvėsinkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Jums taip pat gali patikti