- Patiekalas: 4 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 40min.
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Žuvis kinų virtuvėje verdama su įvairiais prieskoniais : cukrumi, derinama su daržovėmis ir net su mėsos, bei vištienos gaminiais, sojų ir kitais padažais.
Ingredientai
Eiga
- 1.Išvirkite ryžius pagal instrukciją ant pakuotės. Įpilkite druskos, įdėkite sviesto ir išmaišykite. Garnyras paruoštas!
- 2.Puode sumaišykite sojų padažą, vyno actą, pusę stiklinės vandens, aštrų čili padažą, pomidorų pastą, ananasų sirupą iš konservuotų ananasų.
- 3.Užvirkite. Suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą, praskiestą puse stiklinės šalto vandens. Užvirus virkite 1-2 minutes, kol sutirštės. Nuimkite nuo viryklės. Padažas paruoštas!
- 4.Menkės filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite gabalėliais.
- 5.Tešla: sumaišykite kiaušinius su miltais. Tešlos negalima sūdyti, nes padažas bus sūrus.
- 6.Žuvies gabaliukus pamirkykite į tešlą.
- 7.Žuvį apkepkite tešloje, keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių.
- 8.Iškeptą žuvį dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
- 9.Paruoškite daržoves: stambiai supjaustykite papriką, išilgai supjaustykite baltąjį svogūną, smulkiai supjaustykite imbiero šaknį ir česnaką.
- 10.Karštoje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną (pusę minutės).
- 11.Suberkite česnaką ir imbierą, išmaišykite, pakepinkite dar minutę.
- 12.Sudėkite paprikas, konservuotų ananasų gabalėlius. Išmaišykite ir kepkite 1-2 minutes.
- 13.Sudėkite keptą žuvį tešloje.
- 14.Supilkite padažą ir išmaišykite. Kepkite dar pusę minutės.
- 15.Pabarstykite žaliais svogūnais ir patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!

Jums taip pat gali patikti