Receptas

Klasikinis varškės apkepas

Apkepai Peržiūrių: 612 Įkeltas: Jan 26, 2022
Klasikinis varškės apkepas
  • Patiekalas: 8 žmonėms(-ių)
  • Ruošimo laikas: 1 val. 20 m
  • Kepimo laikas:
  • Kalorijų: 0
  • Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti

Klasikinis varškės apkepas.

Ingredientai

Eiga

  1. 1.Pasiruošiame visus reikalingus ingridientus
  2. 2. Dviejų kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
  3. 3. Trynius supilame į gilų dubenį, sudedame visą varškė, suberiame 60 gr sukraus. Viską minkome šakute, kol viskas gerai persitrins ir susimaišys.
  4. 4. Į varškės masę suberiame manų kruopas, sumaišykite iki vientisos masės.
  5. 5. Į baltymus įdedame šiek tiek druskos ir plakame iki kol gausime vientosos putos masę.
  6. 6. Imame atskirą dubenį, ten įmušame trečią kiaušinį, supilame grietinėlę ir 20 gramų cukraus, maišome , kol cukrus ištirps.
  7. 7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu pasiruoškte kepimo formą – jos vidų ištepkite gabalėliu sviesto ir pabarstykite džiuvėsėliais.
  8. 8. į varškės mišinį supilkite išplaktus baltymus, atsargiai išmaišykite.
  9. 9. Varškės ir baltymų masę atsargiai perkelkite į formą, išlyginkite paviršių. Ant viršaus užpilkite gireitnės įdarą padengdami jį tolygiu sluoksniu.
  10. 10. Kepame 40 minučių, patikriname ar iškepė sausu mediniu dantų krapštuku, įbeskite į varškės apkepą, jei prie jo nelimpa masė – iškepė.
  11. 11. Pagamintą varškės apkepą apibarstykite cukraus pudra (nebūtina)

Jums taip pat gali patikti

Naujienos

Užsiprenumeriuokite naujienlaiškį, kad gautumėt naujausius receptus!