- Patiekalas: 8 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 1 val. 20 m
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Klasikinis varškės apkepas.
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruošiame visus reikalingus ingridientus
- 2. Dviejų kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
- 3. Trynius supilame į gilų dubenį, sudedame visą varškė, suberiame 60 gr sukraus. Viską minkome šakute, kol viskas gerai persitrins ir susimaišys.
- 4. Į varškės masę suberiame manų kruopas, sumaišykite iki vientisos masės.
- 5. Į baltymus įdedame šiek tiek druskos ir plakame iki kol gausime vientosos putos masę.
- 6. Imame atskirą dubenį, ten įmušame trečią kiaušinį, supilame grietinėlę ir 20 gramų cukraus, maišome , kol cukrus ištirps.
- 7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu pasiruoškte kepimo formą – jos vidų ištepkite gabalėliu sviesto ir pabarstykite džiuvėsėliais.
- 8. į varškės mišinį supilkite išplaktus baltymus, atsargiai išmaišykite.
- 9. Varškės ir baltymų masę atsargiai perkelkite į formą, išlyginkite paviršių. Ant viršaus užpilkite gireitnės įdarą padengdami jį tolygiu sluoksniu.
- 10. Kepame 40 minučių, patikriname ar iškepė sausu mediniu dantų krapštuku, įbeskite į varškės apkepą, jei prie jo nelimpa masė – iškepė.
- 11. Pagamintą varškės apkepą apibarstykite cukraus pudra (nebūtina)
Jums taip pat gali patikti