- Patiekalas: 8 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas:
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Labai minkštas ir drėgnas šokoladinis keksas iš pačių paprasčiausių produktų.
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruošiam visus reikiamus ingridientus.
- 2.Kiaušinius įmuškite į dubenį. Pradėkite plakti ir dalimis suberkite cukrų, vanilę. Kai kiaušius išplaksite iki sodrios šviesios masės, nenustodami plakti, supilkite augalinį aliejų, o tada pieną. Plakite iki vientisos masės.
- 3.Į kiaušinių masę berkite persijotus miltus, kakavą, suberkite kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite tešlą iki visiškai vientisos masės. Darykite tai atsargiai, silikonine mentele, kad tešla nesukristų.
- 4.Paimkite kepimo indą. Mano kepimo indo dydis 31*17cm. Jei reikia, sutepkite jį augalinio aliejaus lašeliu. Supilkite tešlą į formą.
- 5.Keksą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-45 minutes. Tikslus laikas priklausys nuo jūsų orkaitės savybių. Keksą iš karto supjaustykite.
- 6.Paruoškime "Mirkalą".Kakavą naudokite natūralią, be priedų. Pienas tinka bet kokio riebumo, aliejus rafinuotas, bekvapis.
- 7.Puode sumaišykite cukrų ir kakavą. Į juos supilkite pieną ir aliejų, išmaišykite.
- 8.Padėkite mišinį virti ant nedidelės ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite ir pavirkite pusę minutės.
- 9.Karštą "Mirkalą" iš karto užpilkite ant karšto pyrago. Palikite visiškai atvėsti. Skanaus!

Jums taip pat gali patikti