Receptas

Šokoladinis keksas (Drėgnas)

Tortai,pyragai Peržiūrių: 384 Įkeltas: Nov 28, 2022
Šokoladinis keksas (Drėgnas) Šokoladinis keksas (Drėgnas) Šokoladinis keksas (Drėgnas) Šokoladinis keksas (Drėgnas) Šokoladinis keksas (Drėgnas) Šokoladinis keksas (Drėgnas) Šokoladinis keksas (Drėgnas) Šokoladinis keksas (Drėgnas) Šokoladinis keksas (Drėgnas) Šokoladinis keksas (Drėgnas)
  • Patiekalas: 8 žmonėms(-ių)
  • Ruošimo laikas:
  • Kepimo laikas:
  • Kalorijų: 0
  • Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti

Labai minkštas ir drėgnas šokoladinis keksas iš pačių paprasčiausių produktų.

Ingredientai

Eiga

  1. 1.Pasiruošiam visus reikiamus ingridientus.
  2. 2.Kiaušinius įmuškite į dubenį. Pradėkite plakti ir dalimis suberkite cukrų, vanilę. Kai kiaušius išplaksite iki sodrios šviesios masės, nenustodami plakti, supilkite augalinį aliejų, o tada pieną. Plakite iki vientisos masės.
  3. 3.Į kiaušinių masę berkite persijotus miltus, kakavą, suberkite kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite tešlą iki visiškai vientisos masės. Darykite tai atsargiai, silikonine mentele, kad tešla nesukristų.
  4. 4.Paimkite kepimo indą. Mano kepimo indo dydis 31*17cm. Jei reikia, sutepkite jį augalinio aliejaus lašeliu. Supilkite tešlą į formą.
  5. 5.Keksą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-45 minutes. Tikslus laikas priklausys nuo jūsų orkaitės savybių. Keksą iš karto supjaustykite.
  6. 6.Paruoškime "Mirkalą".Kakavą naudokite natūralią, be priedų. Pienas tinka bet kokio riebumo, aliejus rafinuotas, bekvapis.
  7. 7.Puode sumaišykite cukrų ir kakavą. Į juos supilkite pieną ir aliejų, išmaišykite.
  8. 8.Padėkite mišinį virti ant nedidelės ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite ir pavirkite pusę minutės.
  9. 9.Karštą "Mirkalą" iš karto užpilkite ant karšto pyrago. Palikite visiškai atvėsti. Skanaus!

Jums taip pat gali patikti

Naujienos

Užsiprenumeriuokite naujienlaiškį, kad gautumėt naujausius receptus!