- Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 1h30
- Kepimo laikas: 12h
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Vidutiniškas
Spausdinti
Receptas ne klasikinio „Napaleono“ tačiau tortas išeina nuostabaus skonio.
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruoškite visus reikiamus ingridientus tešlai.
- 2.Šaltą sviestą, miltus, kakavą labai gerai pertriname kartu.
- 3.Į dubenį dedame kiaušinį ir giretinę, išplakame.
- 4.Į didelį dubenį beriame gerai pertrintą sviesto, miltų, ir kakavos trupinius, per vidurį padorame duobutę ir pilame girietinės ir kiaušinio plakinį. Minkome tešlą.
- 5.Tešla turi gautis elastinga, maloni rankoms. Įdėkite į maišelį ir palikite 30 minučių šaldytuve.
- 6.Tešlą padalinkite į 8 – 10 dalių. Man patogiau į 8 dalis dalinti, tačiau, jei galinsite į 10 tortas gausis aukštesnis. Kiekvieną dalį labai labai plonai iškočiokite ant kepimo popieriaus diametru 22 – 24 cm. Atraižas palikite ant kepimo popieriaus. Kiekvieną lakštą subadykite šakute.
- 7.Kiekvieną lakštą kepkite po tris ar daugiau minučių – tai priklauso nuo jūsų orkaites. Iškeptus lakštus paliekame atskitai ant stalo, o iškepusias atraižas sudedame į dubenį.
- 8.Pasiruoškite visus reikiamus ingridientus kremui. Sviestas turi būti kambario temperatūros.
- 9.Pirmiausia į indą dedame sviestą ir kakavą, labai gerai išplakame. Tada pilame labai silpna srovele kondensuotą pieną nenustojant plakti.
- 10.Kremas paruoštas. Jis turi išeiti saldus , vientisas.
- 11.Surinkinėjame tortą: kiekvieną lakštą aptepame kremu ir taip dedame vieną po kito. Pabaigoje aptepame visą tortą iš viršaus ir šonų.
- 12.Pertrinkite keptas lakštų likučių atraižas ir susmulkinkite. Labai atidžiai apibarstykite visą tortą, tiek viršų, tiek šonus. Palikite tortą pastovėti 12 valandų šaldytuve. Skanaus!

Jums taip pat gali patikti