- Patiekalas: 12 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 1h
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Tortas, kurį kepant nereiks orkaitės,nes lakštus išsikepsite keptuvėje ! Šis receptas labai patiks tiems, kurie ieško nesudėtingo recepto – nes tortas greitai iškeps ir nepareikalaus iš jūsų daug jėgų, įgūdžių ir papildomų prietaisų.Su kremo gamyba susidoros net pradedantysis!
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruoškite visus reikiamus ingridientus.
- 2.Pasiimkite gilų dubenį ir įmuškite kiaušinį, lengvai išmaišykite šluotele.
- 3. Į kiaušinio masę kondensuotą pieną, išmaišykite iki vientisos masės.
- 4.Sodą įpilkite į nedidelį dubenėlį. Į sodą pilkite actą. Sumaišykite produktus šaukšteliu. Nugesintą sodą pilkite į tešlą, sumaišykite šluotele.
- 5. Pamažu pilkite miltus į tešlą.
- 6.Turėtumėte gauti minkštą, nelimpančią tešlą, kurią galima kočioti.
- 7. Tešlą padalinkite į lygias 8 dalis.
- 8. Paimkite vieną tešlos gabaliuką ir iškočiokite jį apskritimo forma , dydį darykite pagal savo keptuvę.
- 9.Keptuvę įkaitinkite ant nedidelės ugnies, pilti aliejaus nereikia. Į įkaitusią keptuvę dėkite tešlą. Būtinai tešlos lakštą subadykite šakute.
- 10. Kepkite tešlą 1-2 minutes iš abiejų pusių. Taip apkepkite visus 8 tešlos lakštus.
- 11. Pasiruoškite visus reikiamus ingridientus kremo gamybai.
- 12. Pasiimkite puodą su storu padu. Įmuškite kiaušinius. Įberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Lenvai suplakite šluotele. Įpilite miltus , viską sumaišykite.
- 13.Įpilkite pieną maišykite iki vientisos masės.
- 14.Pastatykite puodą su kremu ant nedidelies ugnies. Virkite kremą nuolat maišant iki kol sutirštės. Gamindami kremą neplalikite jo be priežiūros kol virs, nes kiaušiniai gali išvirti į omletą, todėl labai svarbu virti puode su storu dugnu ir nuolat maišyti.
- 15. Maždaug po penkių minučių kremas pradeda labai greit tirštėti, virkite jį iki tirštos girietinės masės konsistencijos.
- 16.Nuimkite kremą nuo viryklės, leiskite jam atvėsti +- 5 minutes. Įdėkite į kremą sviestą.
- 17.Kremą maišykite metaline šluotele iki tolygios konsistencijos.
- 18. Dabar paruoštus lakštus apipjaukite, nuopjovas palikite – iš jų gaminsime pabarstukus.
- 19. Surinkinėjame tortą. Ant pirmojo lakšto tepame kremą. Tepkite tirštai, tuomet uždengiame kremą lakštu ir viską kartojame.
- 20.Kai baigsite surinkti tortą nepamirškite aptepti jo viršų ir šonus. Palikite tortą pastovėti šaldytuve aštuonioms valandoms. Iš lakštų nuopjaustų pasidarykite pabarstukus. Aš juos sudėjau į maišelį ir sutryniau stikline. Trupinėliais – pabarstukais apibarstykite torto viršų ir šonus.

Jums taip pat gali patikti