- Patiekalas: 4 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 1h
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Labai paprastas receptas, išbandyk jau dabar!
![]()
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruoškite visus reikiamus ingridientus.
- 2. Sušiui reikia tinkamai išvirti ryžius. Kruopščiai nuplaukite, trindami tarp pirštų grūdelius, 5 kartus pakeiskite vandenį – jis turi tapti skaidrus.
- 3. Nuplautus ryžius užpilkite švariu vandeniu ir užvirkite. Vandens ir ryžių santykiu1:1,25.
- 4. Užvirus sumažinkite ugnį iki minimumo ir 15 minučių virkite ryžius ant labai silpnos ugnies, neatidarykite dangčio ir nemaišykite.
- 5.Tuo tarpu paruoškite ryžių užpilą: į ryžių actą įberkite druskos, cukraus ir gerai išmaišykite.
- 6. Agurką galite iš karto nulupti ir supjaustyti juostelėmis. Jei agurko odelė švelni, galite ją palikti. Kuo traškesnis agurkas, tuo geriau.
- 7. Ryžius nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti dar 10 minučių uždengę dangtį.
- 8.Paruoštą užpilą užpilkite ant ryžių ir išmaišykite, geriausia medine mentele.
- 9.Leiskite ryžiams šiek tiek atvėsti
- 10. Dumblių lakštą perpjaukite į 2 dalis. Kilimėlį ritinėlių kočiojimui apvyniokite maistine plėvele arba tiesiog padėkite ant viršaus švarų maišelį.
- 11. Sudrėkinkite rankas vandeniu ir išvirtus ryžius plonu sluoksniu padėkite ant šiurkščios jūros dumblių lakšto pusės.
- 12. Naudodami kilimėlį, atsargiai apverskite lakštą ryžių puse žemyn.
- 13. Į lakšto vidurį dėkite Filadelfijos sūrį
- 14. Agurkus išdėliokite ant sūrio
- 15. Naudodami kilimėlį atsargiai suvyniokite ritinį.
- 16. Smulkiai supjaustykite lašišą ir prieš vyniotinį padėkite ant kilimėlio.Plonai pjaustyti bus lengviau, jei žuvis šiek tiek sušals.
- 17. Naudodami tą patį kilimėlį, suvyniokite ritinį taip, kad jis pasidengtų raudonos žuvies sluoksniu. Vandenyje panardintu peiliu filadelfijos ritinį atsargiai supjaustykite į 6-8 dalis.
- 18. Suktinukus patiekite su sojų padažu, ant viršaus pabarstykite sezamo sėklomis.
Jums taip pat gali patikti