- Patiekalas: 10 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 2h
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Blyneliai, kurie puikiai tiks užgavėnių stalui.
Ingredientai
Eiga
- 1.Pilame į dubenį 200 ml pieno , pašildome iki 30-35 laipsnių. Pienas turi būti šiltas, bet ne karštas. Į šiltą pieną beriame cukrų, išmaišome.
- 2.Į šiltą pieną dedame mieles ir gerai išmaišome.
- 3. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir padedame šiltoje vietoje, paliekame 10 -15 min.
- 4.Atskiriame trynius nuo baltymų.
- 5.Miltus persijojame du kartus, dedame kiaušinių trynius, pagardiname druska.
- 6.Pašildome likusią pieno dalį iki 30 - 35 laipsnių ir pilame į dubenį su miltais, taip pat supilame ir pieną su mielėmis.
- .7.Labai gerai išmaišome masę, kad būtų be gumuliukų. Turėtų gautis grietinėlės konsistencijos tešla. Uždengiame tešlą maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje 1 - 1,5 valando, kol tešla nepadvigubės.
- 8. Į tešlą pilame lydytą atvėsusį sviestą ir augalinį aliejų. Atsargiai išmaišome tešlą.
- 9. Suplakame baltymus iki standžių putų ir sudedame į tešlą atsargiai maišydami.
- 10.Uždengiame tešlą maistine plėvele ir paliekame pastovėti šiltai 20-25 min.
- 11.Kepame blynus keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus, kepti geriausiai ant kiek didesnės nei vidutinės ugnies.

Jums taip pat gali patikti