Receptas

Purūs mieliniai blynai su pienu

Miltiniai patiekalai Peržiūrių: 614 Įkeltas: Feb 27, 2022
Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu Purūs mieliniai blynai su pienu
  • Patiekalas: 10 žmonėms(-ių)
  • Ruošimo laikas: 2h
  • Kepimo laikas:
  • Kalorijų: 0
  • Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti

Blyneliai, kurie puikiai tiks užgavėnių stalui.

Ingredientai

Eiga

  1. 1.Pilame į dubenį 200 ml pieno , pašildome iki 30-35 laipsnių. Pienas turi būti šiltas, bet ne karštas. Į šiltą pieną beriame cukrų, išmaišome.
  2. 2.Į šiltą pieną dedame mieles ir gerai išmaišome.
  3. 3. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir padedame šiltoje vietoje, paliekame 10 -15 min.
  4. 4.Atskiriame trynius nuo baltymų.
  5. 5.Miltus persijojame du kartus, dedame kiaušinių trynius, pagardiname druska.
  6. 6.Pašildome likusią pieno dalį iki 30 - 35 laipsnių ir pilame į dubenį su miltais, taip pat supilame ir pieną su mielėmis.
  7. .7.Labai gerai išmaišome masę, kad būtų be gumuliukų. Turėtų gautis grietinėlės konsistencijos tešla. Uždengiame tešlą maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje 1 - 1,5 valando, kol tešla nepadvigubės.
  8. 8. Į tešlą pilame lydytą atvėsusį sviestą ir augalinį aliejų. Atsargiai išmaišome tešlą.
  9. 9. Suplakame baltymus iki standžių putų ir sudedame į tešlą atsargiai maišydami.
  10. 10.Uždengiame tešlą maistine plėvele ir paliekame pastovėti šiltai 20-25 min.
  11. 11.Kepame blynus keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus, kepti geriausiai ant kiek didesnės nei vidutinės ugnies.

Jums taip pat gali patikti

Naujienos

Užsiprenumeriuokite naujienlaiškį, kad gautumėt naujausius receptus!