- Patiekalas: 10 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 2h
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Skanus tirpstantis burnoje medaus pyragas!
Ingredientai
Eiga
- 1.Pirmiausia pasiruoškite reikiamus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis spėtų suminkštėti.
- 2.Į puodą sudėkite minkštą sviestą, medų, cukrų ir sodą. Uždėkite ant silpnos ugnies.
- 3.Virkite apie 5 minutes nuolat maišydami. Medus sureaguos su soda ir pradės putoti. Tada nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- 4.Supilkite mišinį į kitą indą. Kai atvės, įmušame kiaušinius, supilame kambario temperatūros pieną, suberiame druską, vanilinį cukrų ir miltus. Miltus būtinai persijokite, kad prisisotintų deguonies, tada kepiniai kepdami gerai pakils.
- 5. Tešlos konsistencija turi būti lygi, be gumuliukų, priminti tirštą grietinę
- 6. Paimkite kvadratinę arba stačiakampę formą su aukštais kraštais. Sutepkite dugną ir šonus augaliniu aliejumi. Įdėkite iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 30-40 minučių.
- 7. Patikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku ar iškepė. Keliose vietose įsmeikite medinį krapštuką, jei ištraukiate jį sausą, vadinasi, iškepė.Palikite biskvitą atvėsti, neišimkite iš indo kol neatvėso.
- 8. Atvėsusį biskvitą perpjaukite išilgai į 4 dalis. Biskvito viršų galima atsargiai nupjauti, sutrupinti ir šiek tiek padžiovinti orkaitėje. Tokie trupinukai praverčia pyrago pušyboje.
- 9. Kremui imkite tirštą, riebią grietinę 20-30%. Suberkite cukraus pudrą, žiupsnelį vanilės ir išmaišykite.
- 10. Biskivtus aptepkite gietininiu kremu ir dėkite vienas ant kito.
- 11.Taip pat nepamirškite aptepti kremu torto viršų ir šonus.
- 12. Papuošimui galite panaudoti nedidelę formelę sausainiams ir padėti ją per vidurį. Apibarstykite paruoštais sausainių trupiniais. Sausainio formeles vidus turi likti baltas.

Jums taip pat gali patikti