- Patiekalas: 6 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 2h30
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Gaminti šį pyragą yra vienas malonumas. Nesaldus pyragas su bulvėmis ir mėsa – priklausomai nuo patiekimo gali būti puikus užkandis, arba pagrindinis karštasis patiekalas.
Ingredientai
Eiga
- 1. Pasiruoškite visus reikiamus ingridientus tešlai.
- 2. Miltus persijokite. Į blenderio indą sudėkite miltus,į gabaliukus supjaustytą šaltą sviestą ir druską.
- 3. Viską sutrinkite.
- 4. Į masę idėkite kiaušinį ir grietinę.
- 5. Minkome. Išminkyti tešlą reikia labai greitai, kad neištirptų tarp delnų sviestas.
- 6. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą valandai.
- 7. Kol tešla šaldytuve, darome įdarą. Pasiruošiame visus reikiamus ingridientus.
- 8. Bulves nulupame, supjaustome mažais kūbeliais. Jei supjaustysite per dideliais jos gali neiškepti ir tešla pradės degti iš apačios.
- 9. I bulves sudėkite faršą ir grietinę.
- 10. Įdarą pasūdykite, įberkite pipirų ir išmaišykite.
- 11. Atvėsusią tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis. Didesnę dalį iškočiokite į didesnį nei kepimo formos skersmens apskritimą. Tešlą sulipdykite į formą ir padarykite aukštus kraštus. Mano formos skersmuo 20 cm, bet galima rinktis ir didesnę - iki 26 cm.Tiesiog tokiu atveju jūsų pyragas išeis žemesnis. Kad pyragą būtų lengviau išimti, formą iškloju kepimo popieriaus juostelėmis. Patraukę už jų, galėsite lengvai išimti pyragą iš formos jo nepažeisdami.
- 12. Į tešla padengtą indą pilame įdarą, paskirstome jį tolygiai.
- 13. Antrąją tešlos dalį iškočiokite į apskritimą, lygų kepimo formos skersmeniui.
- 14. Uždenkite įdarą antruoju tešlos sluoksniu. Atsargiai suspauskite kraštus. Centre padarykite skylę, kad garai galėtų išeiti. Pyragą pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 valandą ar šiek tiek ilgiau. Reguliariai tikrinkite pyragą, kad įsitikintumėte, jog tešla nesudegė iš apačios ir šonų. Jei pyrago centre esančios sultys yra skaidrios, mėsa yra paruošta.

Jums taip pat gali patikti