- Patiekalas: 8 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 1h
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Labai gardus pyragas, iš paprasčiausių produktų.
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruoškite visus reikiamus ingridientus.
- 2.Į dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite druską ir vanilę. Sumaišykite ingredientus.
- 3. Kiaušinius įmuškite į kitą dubenį. Lengvai suplaktite juos su cukrumi.
- 4. Atvėsusį lydytą sviestą supilkite į išplaktus kiaušinius. Įpilkite grietinės (ji turi būti šviežia, kokybiška ir pakankamai tiršta).
- 5. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
- 6. Kiaušinių mišinį supilkite į miltus. Šaukštu švelniai išmaišykite abu mišinius.
- 7. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, vieną dalį supilkite į kitą dubenį. Į vieną iš jų įpilkite kakavos. Išmaišykite.
- 8. Paimkite kepimo formą. Turiu nuimamą, apvalią 20 cm skersmens.Pyragas išėjo tobulo aukščio. Platesnėje formoje pyragas išeis žemas. Formos šonus patepkite augaliniu aliejumi, dugną išklokite kepimo popieriumi. Pradėkite tešlą šaukštu dėdami į skardos centrą. Šaukštas šviesios tešlos, tada šaukštas rudos ir t.t.
- 9. Pamatysite, kaip pradeda formuotis juostelės.
- 10.Pyragą kepame orkaitėje, režimu viršus-apačia, apie 200°C temperatūroje, apie 30-35 minutes.

Jums taip pat gali patikti