- Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas:
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Klasikinės, nesudėtingos ir nebrangios salotos.
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruošiam visus reikalingus ingridientus.
- 2. Daržoves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės. Tada palaukite kol atvės ir išvalykite.
- 3.Bulves sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka.
- 4.Morkas taip pat sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka.
- 5.Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuokite ant vidutio smulkumo tarka, o trynius atskirame dubenyje smulkia tarka. Truputį tarkuoto trynio atidėkite salotoms papuošti.
- 6.Išimkite žuvį, nusausinkite ir sutrinkite šakute. Jei yra kaulų išimkite. Jei patinka, kai salotose yra daug žuvies, gaite vienos paimti 2 skardines konservų.
- 7.Sūrį sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka.
- 8.Kad būtų patogiau tepti majonezą ant sluoksnių,sudėjau jį į konditerinį maišelį ir nupjoviau galiuką. Tai nebūtina, sluoksnius galite pertepti atsargiai su šaukštu.
- 8.Į lėkštę įdėjau kepimo žiedą (Ø 18-20 cm). Į pirmąjam sluoksniui sudėkite visą bulvę ir tolygiai paskirstykite per visą žiedo skersmenį. Tuomet dėkite majonezą.
- 9.Į kitą sluoksnį dėkite tarkuotas morkas ir ant viršaus majonezą.
- 10.Ant morkų dėkite sūrio sluoksnį. Ant viršaus dedame majonezo.
- 11.Tada paskirstykite sardines, pabarstykite jas susmulkintomis žolelėmis ir vėl padenkite majonezu.
- 12. Pabarstykite tarkuotu tryniu ir vėl dedame majonezą.
- 13.Paskutiniu sluoksniu išdėkite visą tarkuotą baltymą. Šį sluoksnį sutepkite majonezu ir gerai išlyginkite, nes tai paskutinis sluoksnis.
- 14.Naudodami tarkuotus trynius (kuriuos atsidėjome) ir mažas krapų šakeles, išilgai išorinio salotų krašto suformuokite mažas mimozos šakeles. Palikite centrą nedekoruotą.
- 15.Atsargiai nuimkite kepimo žiedą. Salotas galima patiekti iš karto arba palaikyti šaldytuve 1-2 valandas arba per naktį. Skanaus!
Jums taip pat gali patikti