Receptas

Salotos "Mimoza"

Salotos Peržiūrių: 823 Įkeltas: Dec 04, 2022
Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos Salotos
  • Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
  • Ruošimo laikas:
  • Kepimo laikas:
  • Kalorijų: 0
  • Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti

Klasikinės, nesudėtingos ir nebrangios salotos.

Ingredientai

Eiga

  1. 1.Pasiruošiam visus reikalingus ingridientus.
  2. 2. Daržoves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės. Tada palaukite kol atvės ir išvalykite.
  3. 3.Bulves sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka.
  4. 4.Morkas taip pat sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka.
  5. 5.Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuokite ant vidutio smulkumo tarka, o trynius atskirame dubenyje smulkia tarka. Truputį tarkuoto trynio atidėkite salotoms papuošti.
  6. 6.Išimkite žuvį, nusausinkite ir sutrinkite šakute. Jei yra kaulų išimkite. Jei patinka, kai salotose yra daug žuvies, gaite vienos paimti 2 skardines konservų.
  7. 7.Sūrį sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka.
  8. 8.Kad būtų patogiau tepti majonezą ant sluoksnių,sudėjau jį į konditerinį maišelį ir nupjoviau galiuką. Tai nebūtina, sluoksnius galite pertepti atsargiai su šaukštu.
  9. 8.Į lėkštę įdėjau kepimo žiedą (Ø 18-20 cm). Į pirmąjam sluoksniui sudėkite visą bulvę ir tolygiai paskirstykite per visą žiedo skersmenį. Tuomet dėkite majonezą.
  10. 9.Į kitą sluoksnį dėkite tarkuotas morkas ir ant viršaus majonezą.
  11. 10.Ant morkų dėkite sūrio sluoksnį. Ant viršaus dedame majonezo.
  12. 11.Tada paskirstykite sardines, pabarstykite jas susmulkintomis žolelėmis ir vėl padenkite majonezu.
  13. 12. Pabarstykite tarkuotu tryniu ir vėl dedame majonezą.
  14. 13.Paskutiniu sluoksniu išdėkite visą tarkuotą baltymą. Šį sluoksnį sutepkite majonezu ir gerai išlyginkite, nes tai paskutinis sluoksnis.
  15. 14.Naudodami tarkuotus trynius (kuriuos atsidėjome) ir mažas krapų šakeles, išilgai išorinio salotų krašto suformuokite mažas mimozos šakeles. Palikite centrą nedekoruotą.
  16. 15.Atsargiai nuimkite kepimo žiedą. Salotas galima patiekti iš karto arba palaikyti šaldytuve 1-2 valandas arba per naktį. Skanaus!

Jums taip pat gali patikti

Naujienos

Užsiprenumeriuokite naujienlaiškį, kad gautumėt naujausius receptus!