- Patiekalas: 4 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 30 min.
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Tai receptas sausainių ,kurie naudojami – tiramisu deserto gaminime.
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruoškite reikiamus ingridientus.
- 2.Atidžiai nuplaukite ir nusausinkite kiaušinius. Atskirkite trynius nuo baltymo į skirtingus indus. Nepamirškite, kad trynių jums reiks daugiau nei baltymų.
- 3. Išplakite kiaušinio trynius pamažu dėdami vieną cukraus dalį (170gr). Cukrų pilkite pamažu nedideliais kiekiais gerai išmaišydami. Plakite kiaušinio trynius iki tol kol viršuje masė pabals.
- 4.Kitame inde išplakite labai gerai ir atidžiai baltymus iki standžios putų masės. Kai susidarys putos labai lėtai plakite ir pamažu sudėkite likusį cukrų (100 gr) labai atidžiai išmaišykite.
- 5.Per kelis kartus atsargiai sudėkite trynius į išplaktus baltymus, švelniai juos maišydami silikonine mentele iš apačios į viršų.
- 6. Persijokite miltus su kepimo milteliais į kiaušinių masę. Labai svarbu persijoti miltus ,kad kepdami sausainiai gerai pakiltų.
- 7. Atsargiai mentele išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Sudėkite tešlą į specialų konditerinį maišelį kepiniams su apvaliu antgaliu 1cm skersmns.
- 8. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo išspauskite sausainių masę maždaug 7 cm ilgio pagaliukais. Stenkites nespausti maišelio, kad ruošiniai būtų gan storoki. Tarp sausainių palikite vietos, nes kepant jie padidės.
- 9. Pabarstykite sausainius cukraus pudra.
- 10.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sausainius kepkite 10-15 minučių, jie turi būti auksiniai. Ištraukite iškepusius sausainius, atvėsinkite ir nuimkite nuo kepimo popieriaus.

Jums taip pat gali patikti