- Patiekalas: 6 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 1h
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Labai skanios varškės spurgytės smaližiams ir ne tik.
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruošiame visus reikiamus ingridientus.
- 2.Labai gerai sutriname varškę per sietelį arba su bleneriu.
- 3.Kiaušinį su cukrumi išplakti iki vientisos masės.
- 4.Į varškę pilame išplaktą kiaušinį, beriame vanilę, sodą ir druską. Viską gerai išmaišome.
- 5.Miltus persijojame į varškės masę.
- 6.Suminkykite tešlą. Ji turi likti lipni, nes jei įdėsite per daug miltų jūsų iškeptos spurgytės bus labai kietos.
- 7.Tešlą iškočiokite nedidelėmis apvaliomis juostelėmis jas supjaustykite vienodais gabalėliais sveriančiais apie 20 gr.
- 8.Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į mažus apvalius, lygius rutuliukus.
- 9.Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų.
- 10.Nedidelėmis porcijomis kepkite varškės rutuliukus iki auksinės, rudos spalvos. Kepant varškės rutuliukai padidėja 2-3 kartus, todėl nereikėtų jų pridėti į puodą vienu metu labai daug.
- 11.Iškepusius rutuliukus kiaurasamčiu ištraukite iš puodo ir sudėkite į lėkštę išklotą servetėle, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
- 12.Leiskite varškės spurgytėms šiek tiek atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra, skanaus!
Jums taip pat gali patikti