Receptas

Spurgos

Miltiniai patiekalai Peržiūrių: 4222 Įkeltas: Mar 07, 2022
Spurgos Spurgos Spurgos Spurgos Spurgos Spurgos Spurgos Spurgos Spurgos Spurgos Spurgos Spurgos
  • Patiekalas: 6 žmonėms(-ių)
  • Ruošimo laikas: 1h
  • Kepimo laikas:
  • Kalorijų: 0
  • Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti

Labai skanios varškės spurgytės smaližiams ir ne tik.

Ingredientai

Eiga

  1. 1.Pasiruošiame visus reikiamus ingridientus.
  2. 2.Labai gerai sutriname varškę per sietelį arba su bleneriu.
  3. 3.Kiaušinį su cukrumi išplakti iki vientisos masės.
  4. 4.Į varškę pilame išplaktą kiaušinį, beriame vanilę, sodą ir druską. Viską gerai išmaišome.
  5. 5.Miltus persijojame į varškės masę.
  6. 6.Suminkykite tešlą. Ji turi likti lipni, nes jei įdėsite per daug miltų jūsų iškeptos spurgytės bus labai kietos.
  7. 7.Tešlą iškočiokite nedidelėmis apvaliomis juostelėmis jas supjaustykite vienodais gabalėliais sveriančiais apie 20 gr.
  8. 8.Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į mažus apvalius, lygius rutuliukus.
  9. 9.Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų.
  10. 10.Nedidelėmis porcijomis kepkite varškės rutuliukus iki auksinės, rudos spalvos. Kepant varškės rutuliukai padidėja 2-3 kartus, todėl nereikėtų jų pridėti į puodą vienu metu labai daug.
  11. 11.Iškepusius rutuliukus kiaurasamčiu ištraukite iš puodo ir sudėkite į lėkštę išklotą servetėle, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
  12. 12.Leiskite varškės spurgytėms šiek tiek atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra, skanaus!

Jums taip pat gali patikti

Naujienos

Užsiprenumeriuokite naujienlaiškį, kad gautumėt naujausius receptus!