- Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas:
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Labai skanūs ir lengvai pagaminami.
Ingredientai
Eiga
- Jei mėlynės šviežios perplaukite jas ir padėkite apdžiūti. Jei šaldytos – atšildykite.
- 1.Į dubenį persijokite 3 stiklines miltų, įdėkite žiupsnelį druskos.
- 2. Įdėkite šviežią kiaušinį ir įpilkite šalto vandens. Viską sumaišykite.
- 3. Tešlą suformuokite į rutuliuką , padėkite į dubenį, apklokite ir palikite pastoveti 30 min.
- 4. Sudėkite į dubenį mėlynes cukrų ir krakmolą, labai atsargiai išmaišykite.
- 5. Tešlą parejus pusvalandžiui iškočiokite ir padarykite cilindro formą, supjaustykite gabaliukais po 30 gr. Iškočiokite supjaustytos tešlos gabaliukus į apskritimus.
- 6. Ant kiekvieno iškočioto tešlos apskritimo dedame po šaukštelį įdaro, perkenkiame tešlos gabaliuką su įdaru pusiau, tuomet kruopšciai sulipdykite kraštelius, kad verdant neišbėgtų įdaras.
- 7. Užkaiskite kuo platesnį puodą su dideliu kiekiu vandens.
- 8. Atsargiai sudėkite po vieną virtinukus į jau užvirusį vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies uždarytu dančiu 5-6 minutes. Nepamirškite pamaišyti.
- 9. Virtinukus atsargiai ištraukite su kiaurasamčiu ir pagardinkite sviestu, tam, kad virtinukai tarpusavyje nesuliptų.
Jums taip pat gali patikti