Receptas

Virtinukai su mėlynėmis

Kepiniai Peržiūrių: 684 Įkeltas: Jan 22, 2022
Virtinukai su mėlynėmis
  • Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
  • Ruošimo laikas:
  • Kepimo laikas:
  • Kalorijų: 0
  • Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti

Labai skanūs ir lengvai pagaminami.

Ingredientai

Eiga

  1. Jei mėlynės šviežios perplaukite jas ir padėkite apdžiūti. Jei šaldytos – atšildykite.
  2. 1.Į dubenį persijokite 3 stiklines miltų, įdėkite žiupsnelį druskos.
  3. 2. Įdėkite šviežią kiaušinį ir įpilkite šalto vandens. Viską sumaišykite.
  4. 3. Tešlą suformuokite į rutuliuką , padėkite į dubenį, apklokite ir palikite pastoveti 30 min.
  5. 4. Sudėkite į dubenį mėlynes cukrų ir krakmolą, labai atsargiai išmaišykite.
  6. 5. Tešlą parejus pusvalandžiui iškočiokite ir padarykite cilindro formą, supjaustykite gabaliukais po 30 gr. Iškočiokite supjaustytos tešlos gabaliukus į apskritimus.
  7. 6. Ant kiekvieno iškočioto tešlos apskritimo dedame po šaukštelį įdaro, perkenkiame tešlos gabaliuką su įdaru pusiau, tuomet kruopšciai sulipdykite kraštelius, kad verdant neišbėgtų įdaras.
  8. 7. Užkaiskite kuo platesnį puodą su dideliu kiekiu vandens.
  9. 8. Atsargiai sudėkite po vieną virtinukus į jau užvirusį vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies uždarytu dančiu 5-6 minutes. Nepamirškite pamaišyti.
  10. 9. Virtinukus atsargiai ištraukite su kiaurasamčiu ir pagardinkite sviestu, tam, kad virtinukai tarpusavyje nesuliptų.

Jums taip pat gali patikti

Naujienos

Užsiprenumeriuokite naujienlaiškį, kad gautumėt naujausius receptus!