Receptas

Vištienos šaltiena

Mėsa Peržiūrių: 685 Įkeltas: Jan 19, 2022
Vištienos šaltiena
  • Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
  • Ruošimo laikas:
  • Kepimo laikas:
  • Kalorijų: 0
  • Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti

Labai paprastas ir lengvas šaltienos su vištiena receptas.

Ingredientai

Eiga

  1. Šio patiekalo gaminimui perku vištą – 1.8-2 kg, išpjaunu iš jos filė ir šlauneles. Iš likusių dalių gaminu šaltieną.
  2. 1.Vištieną užpilame 1 litru vandens, užvedame vandenį nupilame.
  3. 2.Dar kartą užpilkite vandeniu, užvirkite, nugriebkite putas, įdėkite druskos ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
  4. 3.Sudedame nuplautas nepjaustytas morkas ir verdame dar 20 min.
  5. 4.Mėsą ir morkas išimame iš sultinio, atvėsiname.
  6. 5. Sultinį perkošiame
  7. 6. Tuomet įpilame 50 ml šalto sultinio, išmaišome želatiną ir leidžiame išbrinkti. Tirpi želatina paliekama brinkti 5 min., įprasta - 30 min.
  8. 7.Morkas nuvalome, supjaustome, kad papuoštume vištienos šaltieną.
  9. 8.Į 0,5 l sultinio suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir maltus juoduosius pipirus, išmaišykite. Želatiną pakaitinkite, bet neužvirkite, maišykite, kol grūdeliai ištirps, tada supilkite į paruoštą sultinį.
  10. 9.Mėsą atskiriame nuo kaulų, smulkiai supjaustome, dedame į formą, sudedamemorlas ir užpilame sultiniu su česnaku ir želatina.
  11. 10.Vištienos žele dedame į šaldytuvą , kol ji sukietės.Geriausiai šaldytuve palaikyti 2-3 valandas.

Jums taip pat gali patikti

Naujienos

Užsiprenumeriuokite naujienlaiškį, kad gautumėt naujausius receptus!