- Patiekalas: 0 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas:
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Labai paprastas ir lengvas šaltienos su vištiena receptas.
Ingredientai
Eiga
- Šio patiekalo gaminimui perku vištą – 1.8-2 kg, išpjaunu iš jos filė ir šlauneles. Iš likusių dalių gaminu šaltieną.
- 1.Vištieną užpilame 1 litru vandens, užvedame vandenį nupilame.
- 2.Dar kartą užpilkite vandeniu, užvirkite, nugriebkite putas, įdėkite druskos ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
- 3.Sudedame nuplautas nepjaustytas morkas ir verdame dar 20 min.
- 4.Mėsą ir morkas išimame iš sultinio, atvėsiname.
- 5. Sultinį perkošiame
- 6. Tuomet įpilame 50 ml šalto sultinio, išmaišome želatiną ir leidžiame išbrinkti. Tirpi želatina paliekama brinkti 5 min., įprasta - 30 min.
- 7.Morkas nuvalome, supjaustome, kad papuoštume vištienos šaltieną.
- 8.Į 0,5 l sultinio suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir maltus juoduosius pipirus, išmaišykite. Želatiną pakaitinkite, bet neužvirkite, maišykite, kol grūdeliai ištirps, tada supilkite į paruoštą sultinį.
- 9.Mėsą atskiriame nuo kaulų, smulkiai supjaustome, dedame į formą, sudedamemorlas ir užpilame sultiniu su česnaku ir želatina.
- 10.Vištienos žele dedame į šaldytuvą , kol ji sukietės.Geriausiai šaldytuve palaikyti 2-3 valandas.
Jums taip pat gali patikti