- Patiekalas: 2 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas: 30 min.
- Kepimo laikas:
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Greitas ir paprastas receptas. Prie šių šašlykų puikiai tiks salotų garnyras.
![]()
Ingredientai
Eiga
- 1.Putpelių kiaušinius, garstyčias (ne aštiras) alyvuogių aliejų , druską ir maltus juoduosius pipirus sumaišome.
- 2.Padažą maišome iki vientisos masės
- 3.Vištienos file supjaustome kūbeliais, pasūdome, įdedame pipirų ir prieskonių. Jei jūsų šoninė sūri, tai sūdyti daug vištienos nereikia.
- 4.Kiekvieną vištienos gabaliuką apsukame šonine.
- 5.Suverkite vištienos gabaliukus ant medinių pagaliukų
- 6.Suvertus šašlykus aptepame padažu ir dedame ant grotelių orkaitėje. Orkaitę įkaitiname iki 190-210 laipsnių, įkaitintoje orkaitėje kepame 10 minučių.
- 7.Po 10 minučių apverčiame šašlykus vėl aptepmae padažu ir kepame dar 10 minučių.
- 8.Nepamirškite, kad mano nurodytas kepimo laikas recepte nebūtinai tiks ir jums , nes kiekviena orkaitė kepa kiek kitaip, priklausomai nuo to jums gali prireikti kepti ilgiau arba trumpiau.
- 9.Patiekiame iškeptus šašlykus su salotomis ar kitu mėgstamu garnyru.
Jums taip pat gali patikti