- Patiekalas: 5 žmonėms(-ių)
- Ruošimo laikas:
- Kepimo laikas: 1h 15min
- Kalorijų: 0
- Sudėtingumas: Lengvas
Spausdinti
Žirnių sriuba su pievagrybiais
Ingredientai
Eiga
- 1.Pasiruoškite visus ingridientus.
- 2. Žirnius iš anksto užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį. Po nakties nupilkite vandenį, supilkite žirnius į kiaurasamtį ir išplaukite. Išplautus ir išmirkytus žirnius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir uždėkite virti.
- 3.Kai vanduo užvirs, nugirebkite putas susidariusias paviršiuje, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Pasūdykite, įdėkite juoduosius maltus pipirus. Nulupkite svogūno galvą ir nepjaustytą įdėkite į puodą. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite virti maždaug 30 minučių.
- 4.Bulves nuskuskite ir supjaustykite kūbeliais. Kai bags virti žirniai sudėkite bulves ir pavirkite dar 10 minučių.
- 5. Sutarkuokite morkas per burokinę tarką, sudėkite į puodą, kuriame verdate.
- 6.Paruoškite pievagrybius. Nuplaukite ir supjaustykite plokštelėmis į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite 5-7 minutes.
- 7. Keptus pievagrybius sudėkite į puodą, įdėkite lauro lapą. Užvirkite sriubą ir pavirkite dar bent kelias minutes.
- 8.Paruoštą sriubą patiekite kol karšta. Ant viršaus galite pabarstyti svogūnų laiškų ar petražolių.

Jums taip pat gali patikti